søndag 11. mars 2012

Bestefar og Kari-besøk!

Vi har hatt fantastisk hyggelig besøk i hele seks uker! Bestefar og Kari kom til oss i slutten av januar og har vært land og strand rundt i landet med noen dager innom basen vår i San José for å pakke om, tenke seg om, vaske klær og ha litt tid med oss. De har også rukket hver sin tur innom sykehuset, Ragnar med alvorlig dehydrering etter et voldsomt magevirus, og Kari med blindtarmtrøbbel. Ingen må tro at sånt småtteri stopper to eventyrlystne pensjonister. De har sett vulkanen Poás og Waterfall Gardens, tilbrakt lange, late dager i Sámara ved Stillehavet, reist til fjells i San Gerardo de Dota og sett quetzal, levd slaraffenlivet ved strendene i Puerto Viejo ved den karibiske kysten, opplevd natur og dyreliv i Monte Verde og badet i varme kilder ved vulkanen Arenal.

I januar og februar har vi satt personlig rekord i gjester. Vår gode, gamle venn Oluf kom innom på kaffebesøk på vei fra Kristiansand til Chile, vår unge og gamle venner Rakel og Tom var her i noen dager -- og med oss til Playa Carillo like ved Sámara -- etter en forretningsreise til Guatemala. Tom trengte ingen tur til sykehuset, men det var nære på da surfebrettet sto bom fast i sanden i sjøbunnen og låret fikk et altfor brått møte med brettet. Det ble skikkelig lårhøne og fly hjem til San José. Og som prikken over i-en kom Lenes portugisiske fetter Quim med sin kinesiske kone Sandra og deres supersøte barn Paulo (7) og Yara (2) på en ukes vinterferie til Costa Rica fra Ann Arbor i Michigan. De var hjemme hos oss på søndagsbesøk før oppdagelsesferder i San José og omegn og badeliv i Manuel Antonio.







































Sommerfugleventyr

Marte var med bestefar og Kari som guide og kjentjente til Waterfall Gardens, og der fikk hun komme inn i det aller helligste i sommerfuglhagen. Hun kom hjem med seks sommerfuglpupper som rommet hver sin kommende Blue Morpho -- Costa Ricas store stolthet på sommerfuglfronten. Vi hengte dem opp hjemme i huset og ventet i spenning. Her ser dere eventyret i bilder:

Sllik så de ut da vi hengte dem opp:

Etter noen dager skiftet puppen farge, og vi kunne se at det var noe inni der:

Etter venting og venting og venting, var plutselig sommerfuglen ute!

Her er en av de vakre Blue Morphoene våre med vingene slått sammen:

Og her er en i all sin prakt!