torsdag 3. februar 2011

Mormor-besøk

Januar har vært en travel måned med privatundervisning for barna og stramme tidsfrister for Lene, men midt i det hele fikk vi hyggelig besøk fra Norge og Azorene. Mormor og tante Helen kom i midten av måneden og var hos oss i ti dager. Det ble noen fine dager med koselig prat, heftig kortspill, sightseeing og bad i varme kilder og stillehavsbølger.

Den andre helgen damene var her, dro vi nordover til Arenal, verdens nest mest aktive vulkan, i håp om å få se glødende lavastrømmer i nattemørket. Det fikk vi ikke, for det var ikke utbrudd akkurat den natten, men vi så nydelig natur og badet i et flott badeanlegg oppvarmet av varme kilder, der vi blant annet kunne spasere gjennom en varm foss og ta en drink i undervannsbaren til vi ble for varme og måtte opp for å kjøle oss ned litt. Før vi forlot Arenal fikk Marte prøve spa for første gang, med massasje, manikyr og pedikyr. Det ga mersmak!

Etter Arenal gikk turen vestover til Guanacaste-regionen og til Playa Ocotal. Der bodde vi kjempefint med eget, lite basseng og flott utsikt over Stillehavet, med papegøyer i trærne rundt oss og en fredelig strand nedenfor. En snau time unna Playa Ocotal ligger Playa Grande, et av de få stedene i Costa Rica der havlærskilpadden -- den største og en av de eldste nålevende skilpaddene -- legger egg. Vi bestilte guidet tur i naturreservatet og satt en hel natt og ventet på at en skilpadde skulle komme kravlende opp på land, men akkurat denne natten var det ingen som kom. Det var synd, for vår marinbiologprofessortante Helen hadde håpet å bli den første av kollegene i Horta som fikk se en havlærskilpadde legge egg.


Mens vi likevel var på de kanter, prøvde vi badeforholdene på flere strender, og nå har vi altså testet Playa Ocotal, Playa Grande og Playa Flamingo. Playa Flamingo var den flotteste etter min mening, selv om bølgene der nesten var litt for skumle. Kanskje vi vender tilbake dit en annen gang.



















Jeg håper aktuelle gjester (og vi vil veldig gjerne ha flere gjester!) setter pris på at vi farter land og strand rundt for å finne de beste stedene. Vi legger oss virkelig i selen for dere, og soler oss og bader i øst og vest for å finne de optimale ferieomgivelsene!