tirsdag 4. januar 2011

Karibisk juleferie



























Kalenderen viste at det var jul, og nissene, reinsdyrene og snømennene blant palmer og hibiskus tydet også på det, men julestemningen var ikke veldig høy likevel. Vi surret en remse med fargede lys rundt den ene stolpen utenfor huset, og det var det.

Julaften spilte vi tennis og tok et bad før vi reiste til Yngve, Cecilia og Karen og bestemor Anne-Lise, Sigves sjef med familie. Der ble det svineribbe med surkål og poteter, øl og akevitt. Maten var god, og gaveåpningen var like populær som ellers. Første juledag kom de til oss, og da spilte vi mer tennis, badet igjen og grillet og spiste i ranchoen på fellesområdet.

Andre juledag kjørte vi til Playa Chiquita på den karibiske kysten, et stykke sør for Puerto Limon og Puerto Viejo. Det var vakkert og frodig -- skikkelig jungel med brøleaper og det hele -- men været? Det plaskregnet. I fem samfulle dager øste regnet ned, og det ble stadig mindre hyggelig i den enkle, lille hytta vi hadde leid. Lille nyttårsaften ga vi opp og kjørte hjem igjen til San José. 

Heldigvis fikk vi med oss noe moro mens vi var ved en karibiske kysten. Vi badet i kjempestore, kjempegøye, kjempeskumle bølger, besøkte Jaguar Rescue Centre der de tar seg av skadde, ulovlig fangede og mishandlede dyr, var på omvisning på en kakaofarm og fikk oss en tur i kano langs grensen til en nasjonalpark -- og måtte traske gjennom jungelgjørma tilbake. 

Neste gang vi skal til den karibiske kysten, sjekker vi værmeldingen først.